For dig, der kan se
det smukke i en
veltimet tackling

På pigefodboldlinjen bliver du udfordret på dit niveau og bliver samtidig en del af et fantastisk holdfællesskab. Intensitet, seriøsitet, humor og glæde er det, der driver den daglige træning.

Du ved, at det kræver hård træning af blive en bedre fodboldspiller. Men du elsker spillet og ved, at det ikke er tilfældigt, når du gang på gang piller bolden fra drengene i skolegården. Nu vil du se, hvad potentialet rækker til. Og du er kommet det helt rigtige sted hen, for vores dygtige trænere kan bringe dig til next level.

Træningen

Gennem undervisning får du indsigt i forskellige systemer, så du får en bedre taktisk forståelse for spillet. Du lærer endvidere at sætte dig personlige mål med din træning, så du kan forbedre dine individuelle færdigheder til gavn for dig selv og holdet. Vi hjælper dig naturligvis med at opsætte realistiske træningsmål – evt. sammen med din klubtræner – og vi sørger for løbende at evaluere og justere dem sammen med dig.

For at du kan nå dine mål, bruger vi i den daglige træning ofte niveauopdeling, pladsspecifik træning, stationstræning eller træning med drengene. Vi finder altså et set-up, der passer til lige netop dit niveau og bringer dig bedst muligt videre i din udvikling som fodboldspiller. Vi har naturligvis også fokus på din fysiske grundform. Og fysisk træning kan sagtens være sjovt. Derfor bliver du også præsenteret for andre træningsformer som eksempelvis Yoga og Cross-fit.

Skoleåret afsluttes med et linjeprojekt, der tager udgangspunkt i de elementer, der er gennemgået i løbet af året.

Træningen retter sig imod at forbedre alle dele af dit spil – ikke mindst din evne til at placere dig rigtigt.

Filosofi

Glæde og motivation er bærende elementer på pigefodboldlinjen. Vi tror på, at det er forudsætningen for, at vi alle kan præstere. Derfor arbejder vi hver dag på at styrke fællesskabet på linjen, bl.a. gennem ture, rejser og andre arrangementer. Du bliver en del af et unikt holdfællesskab, der henvender sig til både bredde og elitespillere. Det vigtige er, at du brænder for fodbold og har en ambition om at blive bedre til hver eneste træning – uanset vejr og vind.

Det er ikke et krav, at du spiller i en klub i din fritid. Men hvis du har ambitioner om at udvikle dig yderligere, har du selvfølgelig mulighed for at træne og spille kampe i en klub efter eget valg. Vi samarbejder med en række store pige- og dameklubber i området, så mulighederne er mange.

Vi forventer…

  • At du hver dag møder op forberedt og klar til at blive lidt bedre end i går
  • At du ønsker at være en del af skolens største linje med plads til forskellighed
  • At du er en ægte teamplayer, der altid tager hensyn til dine holdkammerater

Er du elitespiller, forsøger vi at tage højde for eventuelle landsholdssamlinger, klubturneringer m.v.

Linjeture

Pigefodboldlinjen tager hvert år på en linjetur til udlandet. Her får du mulighed for at fordybe dig i fodboldspillet, finpudse detaljer og prøve dig selv af i kamp mod et lokalt hold. Under de fremmede himmelstrøg arbejder vi desuden på at styrke fællesskabet på linjen ved alternative aktiviteter og fede oplevelser, der ryster os sammen som team.

Du kan godt begynde at glæde dig!

Kampe

Vi spiller selvfølgelig med i Efterskoleturneringen. Her tilmelder vi altid tre hold, så alle elever på pigernes fodboldlinje kan forvente at komme i kamp. I Efterskoleturneringen har vi mulighed for at afprøve de ting, vi træner i dagligdagen. Ønsker du mere kamptræning, anbefaler vi, at du melder dig ind i en klub.

Når vi tager til kamp, sætter vi altid holdet ud fra nogle faste kriterier, blandt andet…

  • At man har passet sin træning OG sin skole
  • At man viser engagement og vilje som holdspiller
  • At man er en god kammerat på og uden for banen

Klubsamarbejder

BIE samarbejder med en række klubber for at skabe de bedste muligheder for dig som pigefodboldspiller. Vores samarbejdsklubber tæller FC Damsø, Solrød FC, AIK 65 Strøby og DIF. Alle klubberne står klar til at tage imod dig og støtte dig i din udvikling som fodboldspiller og menneske.

Spiller du i en af de samarbejdsklubber, der ligger i nærheden af skolen, kan du både deltage i ugentlige træninger og kampe for klubben. Spiller du i en af de samarbejdsklubber, der ligger længere væk, er det muligt at fastholde dit tilhørsforhold til klubben ved fortsat at spille kampe for klubben.

Som efterskoleelev kan du søge om dobbelt spillercertifikat, så du bevarer kontakten til din tidligere klub, samtidig med at du træner i en klub i nærheden af efterskolen.

Træneren

Gitte Andersen

Gitte har en lang aktiv karriere bag sig, som blandt andet tæller kontraktfodbold I Brøndby IF samt 79 landskampe for A landsholdet med deltagelse i både EM og VM. Herudover har Gitte en DBU T-træneruddannelse og har tidligere fungeret som talenttræner for DBU. Gitte er desuden faglærer og kontaktlærer på efterskolen.

Per Nielsen

Per har ligeledes en lang aktiv karriere bag sig, hvor det blev til 547 førsteholdskampe for Brøndby IF samt 10 A-landskampe. Per har tidligere været træner i Hvidovre IF, men har siden 2015 fungeret som cheftræner for Brøndby IF´s bedste kvindehold i 3F-ligaen.

Vil du høre mere?

Har du et spørgsmål – eller ønsker du at blive ringet op?
Udfyld formularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig

  • Dette felt er til validering og bør ikke ændres.

Nyheder

Clemens Kock
13. september 2020

Ny træner på bordtennislinjen

Clemens Kock
8. december 2017

Dianalund Fodbold IF med i familien BIE

Clemens Kock
15. november 2017

Super vellykket fodboldpigecamp!