Kontakt os | Viggo

Et år på efterskole med dans - også til dig og dit niveau

Vil du på efterskole og er vild med at danse, så skal du læse med her. Her kan du se, hvordan du kan forbedre dine skills med et år på danselinjen.

På danselinjen træner, danser og udvikler vi sammen dine unikke evner og færdigheder som danser.

Vi kombinerer lækre koreografier med kreative idéer, og sammen arbejder vi på at forbedre din styrke, teknik og smidighed.

På vores danselinje får du masser af dans på efterskole-skemaet med super dygtige undervisere, der hjælper dig til at blive præcis den danser og performer, du drømmer om at blive.

Har du en positiv indstilling til din træning, elsker dans og fællesskab, så er du kommet til det helt rigtige sted for at få et år med dans på efterskole.

Spring til

Alt om et år på efterskole med dans hos os

Når du starter et år på efterskole med dans hos os, skal du elske dans, at træne detaljerne om og om igen og være klar på et sjovt og stærkt fællesskab sammen med andre dansere.

Træningen

Træningen på danselinjen er intens og kommer omkring alle facetterne af moderne dans.

Du bliver undervist i forskellige stilarter fire gange om ugen, i sessioner der varer 1½ time. Vi bygger sessionerne op med en fast struktur, så du gradvist træner og opbygger din:

  • teknik
  • kropskontrol
  • smidighed
  • og styrke.

Når du går på vores efterskole med dans følger du et skema, som består af stilarterne:

  • moderne dans
  • jazz
  • hiphop.

 

Derudover bliver du undervist i Labans bevægelseslære samt dansehistorie og teori.

Det kan du glæde dig inden for stilarterne:

  • Moderne dansetimer: Vi arbejder i dybden med kroppen. Undervisningen har især fokus på dit kropslige udtryk af følelser og stemninger ved hjælp af bevægelser.
  • Jazztimerne: Vi arbejder med et højt energi-niveau i bevægelserne. Musikken og takterne er i fokus i jazzen, og vi arbejder med vigtigheden i at følge rytmerne.
  • Hiphop-timerne: Der er mange dansestile, som stammer fra hiphop-kulturen. I hiphop-undervisningen arbejder vi bredt med stilarter, som emmer af attitude og power.

Vi har eget dansestudie

Vi har vores eget dansestudie, som du også meget gerne må træne i efter skoletid sammen med dine kammerater fra danselinjen.

Træner du i forvejen hos andre dansestudier eller danseskoler, som ligger i fornuftig afstand til skolen, kan du naturligvis også vælge at fortsætte med det.

Filosofi

Du behøver slet ikke at være mere eller mindre professionel for at være med på danselinjen. Alle kan være med.

Om du er dreng eller pige, nybegynder eller rutineret, talentfuld eller hårdtarbejdende. Vi garanterer, at du får udfordret og udviklet din dans og dine koreografiske evner her.

Men uanset, hvilket niveau du er og starter på, forventer vi, at du er topmotiveret, engageret og viser vilje til at blive den bedste udgave af dig selv og er opsat på at løfte dit niveau.

Din undervisning drejer sig dybest set om, at du opnår en god kontakt til dig selv og din krop. Derfor er et år på efterskole med dans en personlig udviklingsproces, hvor du får styrket dine evner til selvstændigt og kreativt at indgå i dansen og samarbejdet med resten af holdet.

Vi afslutter skoleåret med en individuel linje-projektopgave. Den giver dig mulighed for at vise den udvikling, du har gennemgået i løbet af dit skoleår.

Dine undervisere bedømmer din projektopgave, og du får en udtalelse samt et diplom sammen med dit øvrige uddannelsesbevis.

Du kan læse mere om vores værdier her

Linjeture

Vores linjetur går til udlandet, hvor vi i fem dage arbejder intensivt med dansen i nye og spændende omgivelser.

På turen får du mulighed for at udfordre dine færdigheder på nye måder, og du får ny inspiration til din videre udvikling.

Linjeturen er i høj grad en social begivenhed, som kommer ryster all på danselinjen endnu tættere sammen, og er noget vi alle glæder os meget til.

Performance

Når du danser, er det også at performe og skabe glæde for andre.

Som danser på linjen, får du gode muligheder for at optræde, så du kan vise dine færdigheder frem for andre og træne din dans som udtryksform.

Holdet optræder to gange i løbet af skoleåret. I den første del af året sammensætter vi en forestilling, som vi tager på turne med i slutningen af marts. Forestillingen giver os et konkret mål med træningen, så vi kommer til at nørde en del med at få alle detaljer i koreografien og scenografien til at gå op i en højere enhed, så vi står skarpt ‘live’.

Vi optræder også med forestillingen sidst på året for forældre og anden familie og de andre på skolen.

Studiesamarbejder

Vi samarbejder med to professionelle dansestudier i København, hvor du kan træne om aftenen: ‘Sceneindgangen’ på Nørrebro (jazz og moderne) og et dansestudie i Glostrup (hiphop).

Her har du mulighed for at udvikle dig yderligere og få nogle gode kontakter, hvis du vil videre med dansen på et højere niveau efter dit år med efterskole med dans.

Her er dine trænere

Jack Samrawi

Jeg har mere eller mindre danset hele mit liv, primært hiphop og showdance.

Jeg begyndte at arbejde koreografisk i 2011 og har blandt andet gennemført et hip hop/street dance kursus på Stepz Danse Studie i København. Desuden har jeg gået på Flow Dance Academy i 4 år samt taget en koreografisk uddannelse.

Jeg beskæftiger mig med mest stilarter såsom lyrical hip hop, funk, popping, locking, break, dance hall og house – men elsker alle former for dans.

Kontakt os med spørgsmål her

Send dit spørgsmål, og vi svarer, når vi kan.