For dig, der
bare elsker en
følt inderside

På fodboldlinjen træner vi målrettet og seriøst på at udvikle dine individuelle færdigheder til gavn for dig selv og holdet. Det handler ikke om dit niveau, men om din vilje til at udvikle dig som spiller.

Du har en lidenskab for spillet med ’den lille runde’ og har brugt størstedelen af de lyse timer i dit liv med en finpudse sparketeknikken. Nu er du klar til næste skridt. På drengenes foldboldlinje lærer du at sætte dig personlige mål med din træning, så du hele tiden udvikler dig som fodboldspiller. Og vi er med dig hele vejen.

Træningen

Du får seks timers træning om ugen af trænere, der alle har en solid, fodboldmæssig baggrund – enten som spillere eller som trænere. Træningen er varieret og tilpasset dine individuelle, tekniske færdigheder. Fire gange om ugen træner vi i 90 minutter på Brøndbys flotte kunstgræsanlæg – og det gælder alle uger hele året, uanset vejr og vind. Vi har et meget åbent træningsmiljø, hvor du og dine holdkammerater har stor indflydelse på træningen.

Vi træner målrettet på at udvikle dine taktiske, tekniske, mentale og fysiske kompetencer. Taktisk får du en bedre sans for spillet og banens positioner. Teknisk får du udviklet dine færdigheder, så du præsterer på et højere niveau. Mentalt lærer du om forskellige personligheder på banen og definerer dine individuelle målsætninger. Og fysisk vil du opleve, at du hele tiden bliver stærkere (gælder både udholdenhed og muskelstyrke).

Skoleåret afsluttes med et linjeprojekt, der tager udgangspunkt i de elementer, der er gennemgået i løbet af året.

Humor, intensitet, seriøsitet, glæde og holdånd er det, der driver den daglige træning.

Filosofi

Vores tilgang til spillet er, at alle skolens fodboldelever skal udvise vilje til at forbedre sig som fodboldspillere gennem ydmyghed, disciplin og hårdt arbejde. Derfor forsøger vi at skabe en kultur, hvor du og dine holdkammerater oplever succes gennem flid og målrettet træning.

På fodboldlinjen er alle lige. Vi fungerer som et team, men dele af træningen bliver inddelt, så alle bliver udfordret på deres niveau. Du har naturligvis også mulighed for at træne i fritiden, men selvfølgelig kun, hvis du passer din skolegang og øvrige forpligtelser på skolen.

Vi forventer…

  • At du hver dag møder op forberedt og klar til at blive lidt bedre end i går
  • At du ønsker at være en del af skolens største linje med plads til forskellighed
  • At du er en ægte teamplayer, der altid tager hensyn til dine holdkammerater

Er du elitespiller, forsøger vi at tage højde for eventuelle landsholdssamlinger, klubturneringer m.v.

Linjeture

Hvert år tager vi på linjetur. Det er en fantastisk uge, hvor fodboldlinjen er afsted sammen og ikke skal tænke på andet end at leve som en professionel fodboldspiller. Målet med turen er at nørde fodbold 24 timer i døgnet – flere dage i træk – samt styrke det vigtige fællesskab, vi har på linjen.

Linjeturen er placeret i løbet af vinterhalvåret og går altid til udlandet, hvor vi kan finde gode baner og et miljø, der minder om de professionelles træningslejre.

Du kan godt begynde at glæde dig!

Kampe

Vi spiller selvfølgelig med i Efterskoleturneringen. Her tilmelder vi altid tre hold, så alle elever på drengenes fodboldlinje kan forvente at komme i kamp. I Efterskoleturneringen har vi mulighed for at afprøve de ting, vi træner i dagligdagen. Ønsker du mere kamptræning, anbefaler vi, at du melder dig ind i en klub.

Når vi tager til kamp, sætter vi altid holdet ud fra nogle faste kriterier, blandt andet…

  • At man har passet sin træning OG sin skole
  • At man viser engagement og vilje som holdspiller
  • At man er en god kammerat på og uden for banen

Vores erfaring fortæller os nemlig, at for at kunne præstere på banen skal man være i balance på flere parametre i livet

Klubsamarbejder

Vi har et tæt samarbejde med forskellige klubber i nærområdet, herunder et særligt tæt samarbejde med Avedøre IF, der har et U17 hold udelukkende for BIE-elever. Træningen foregår to gange ugentligt på Avedøre IF’s anlæg, blot 15 minutters cykeltur fra skolen. Alle kan blive en del af BIE’s hold i Avedøre IF.

Udover samarbejdet med Avedøre IF, er der forskellige muligheder for at spille klubfodbold ved siden af linjetræningen på skolen. Vil du spille klubfodbold i Brøndby IF, er det en god idé at melde dig ind inden sommerferien, dvs. forud for skolestart i august.

Uanset hvor man spiller efter skoletid, forsøger at vi at tilrettelægge vores træning og kampe, så det går op med klubtræning og -kampe. Vores ambition er, at du gennem træningen på skolen får nogle redskaber, der også kan benyttes i klubregi – både under og efter dit efterskoleophold.

Træneren

Frederik Krabbe

Frederik har jeg en livslang læring i at være professionel fodboldspiller i både indland og udland. Fodboldkarrieren har givet forståelse for vigtigheden af et stærkt sammenhold, og hvilke mekanismer der er afgørende for at vi som mennesker kan opnå et fælles mål. Det er lige nøjagtig den læring, som Frederik dagligt forsøger at give videre til vores elever.

Morten Lind

Morten er tidligere eliteudspringer og har deltaget ved 2 EM, 1 VM, 3 nordiske mesterskaber og 29 danske mesterskaber. Han har spillet fodbold i IF Lyseng, AGF, Virum-Sorgenfri Boldklub, er målmandstræner M0+M1 og har UEFA B-Trænerlicens.

Vil du høre mere?

Har du et spørgsmål – eller ønsker du at blive ringet op?
Udfyld formularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig

Nyheder

Jesper Bundgaard
13. september 2020

Ny træner på bordtennislinjen

Jesper Bundgaard
29. august 2019

Efterskolernes dag 2019

Jesper Bundgaard
23. april 2018

Ny esportlinje på Brøndby Idrætsefterskole

Jesper Bundgaard
28. marts 2018

Ny eksklusiv forboldpigecamp!

Jesper Bundgaard
19. december 2017

Efterskolernes aften 2018