Tilbage

Elsker du dans og vil du blive en bedre danser?

På danselinjen træner, danser og udvikler vi sammen dine unikke evner og færdigheder som danser. Vi kombinerer lækre koreografier med kreative indslag og arbejder struktureret på at forbedre din styrke, teknik og smidighed.

Dans giver dig energi og livsglæde som intet andet. Og du elsker at træne detaljerne om og om igen, indtil den sidder lige i skabet. På vores danselinje får du masser af dans på efterskole skemaet med super dygtige undervisere, der kan hjælpe dig til at blive præcis den performer, du drømmer om at blive. Har du den rette indstilling, så er du kommet til det helt rigtige sted til et år med dans på efterskole.

Ikon for dans efterskole på Brøndby Idrætsefterskole

Træningen

Træningen på danselinjen er intens og omfangsrig. Du blive undervist i flere forskellige stilarter fire gange om ugen af 1½ times varighed. Timerne er bygget op med en fast struktur, så du gradvist får trænet og opbygget din teknik, kropskontrol, smidighed og styrke. På danselinjen følger du et skema, som består af stilarterne moderne dans, jazz og hiphop. Derudover bliver du undervist i Labans bevægelseslære samt dansehistorie og teori. Kort beskrivelse af stilarterne:

  • I de moderne dansetimer arbejdes der dybt med kroppen. Undervisningen har især fokus på elevernes kropslige udtryk af følelser og stemninger ved hjælp af bevægelser.
  • I jazztimerne arbejdes der med et højt energiniveau i bevægelserne. Musikken og takterne er i fokus i jazzen, og vi arbejder med vigtigheden i at følge rytmerne.
  • Der er mange dansestile, som stammer fra hiphop-kulturen. I hiphop-undervisningen arbejdes der bredt med svedige stilarter, som emmer af attitude.

Vi har vores eget dansestudie, som du – sammen med dine kammerater fra danselinjen – kan træne i efter skoletid. Træner du i forvejen hos andre dansestudier/danseskoler, som ligger i fornuftig afstand til skolen, kan du naturligvis også vælge at fortsætte med det.

Skoleåret afsluttes med en individuel linjeprojektopgave, der giver dig mulighed for at vise den udvikling, du har gennemgået i løbet af dit skoleophold. Projektopgaven bedømmes og vurderes med udtalelse fra underviserne samt et diplom sammen med dit øvrige uddannelsesbevis.

Der lægges vægt på improvisation, vejrtrækning, gulvarbejde og udforskning af kroppens tyngde og kraft.

Filosofi

Du behøver ikke at være professionel for at være med på danselinjen. Uanset, hvad du kommer med, forventer vi dog, at du er topmotiveret, engageret og udviser vilje til at blive den bedste udgave af dig selv og løfte dit niveau. Vores undervisning drejer sig dybest set om, at du opnår en god kontakt til dig selv og din krop. Derfor er danselinjen en personlig udviklingsproces, hvor du får styrket dine evner til selvstændigt og kreativt at indgå i danseprocesser med resten af holdet.

Dreng eller pige, nybegynder eller rutineret, talentfuld eller hårdtarbejdende. Vi kan garantere, at du uanset hvad får udfordret og udviklet din dans og dine koreografiske evner.

Det kræver masser af sved og mod, men til gengæld får du en sprudlende krop og et kreativt sind, der kan bære dig videre i din færd mod de store scener.

Linjeture

På linjeturen skal vi over 5 dage arbejde intensivt med dansen. Her får du helt unikke muligheder for at udfordre dine færdigheder og få ny inspiration til din videre udvikling. Linjeturen er i høj grad en social begivenhed, som kommer til at ryste danselinjen endnu tættere sammen.

Get ready for a great experience!

Performance

At danse er at performe og skabe glæde – også for andre. Som danser på linjen får du selvfølgelig rig mulighed for at optræde, så du kan vise dine færdigheder frem. Vi optræder to gange i løbet af skoleåret. I den første del af året sammensætter vi en forestilling, som vi tager på turne med i slutningen af marts. Forestillingen giver os et konkret mål med træningen, så vi kommer til at nørde en del med at få alle detaljer i koreografien og scenografien til at gå op i en højere enhed. Vi optræder også med forestillingen sidst på året for forældre og andet familie samt resten af skolen.

Studiesamarbejder

Vi samarbejder med to professionelle dansestudier i København, hvor du kan træne om aftenen. Sceneindgangen på Nørrebro (jazz og moderne) og et dansestudie i Glostrup (hiphop). Her har du mulighed for at udvikle sig yderligere og få nogle gode kontakter, hvis du vil videre med dansen på et højere niveau.

Træneren i dans

Jack Samrawi

Jack har mere eller mindre danset hele sit liv, primært hiphop og showdance. Han begyndte at arbejde koreografisk i 2011 og har gennemført et hip hop/street dance kursus på Stepz Danse Studie i København. Desuden har han gået på Flow Dance Academy i 4 år samt taget en koreografisk uddannelse. Jack beskæftiger sig med stilarter såsom lyrical hip hop, funk, popping, locking, break, dance hall og house.

Vil du have en rundvisning og høre mere om dans på efterskole?

Vi har løbende faste besøgsaftener, hvor lærere og elever viser rundt på skolen og svarer på dine spørgsmål.

Her kan du nemt booke en rundvisning. Blot udfyld felterne og send.

Har du spørgsmål til os, er du også altid meget velkommen til at kontakte os her.

"*" indikerer påkrævede felter

Barnets fulde navn
E-mail adresse på Forældre/Værge
Hvornår vil I komme?
Hvornår vil I komme?
Hvilke linjer er I interesseret i?
Hvilen linje/linjer er I interesseret i?
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.