Højt til loftet
og plads til alle

Hverdagen på BIE består af skole, sport og hyggeligt samvær. Vi har faste rutiner, men alligevel er der ikke to dage, der ligner hinanden.

Din hverdag på skolen bliver meget forskellig fra det, du kender i dag. Du er sammen med dine skolekammerater hele døgnet – både når du spiser, går i skole, dyrker din idræt og hygger dig om aftenen og i weekenden. Hver dag byder på nye oplevelser, men vi forsøger at holde den samme dagsrytme, så du har nogle faste holdepunkter. En dag på BIE ser for det meste sådan ud:

07.30 – Morgenmad i 09’eren (skolens kantine)
08.00 – Undervisning
09.30 – Pause (bad, omklædning og mellemmåltid)
10.00 – Undervisning
11.30 – Pause, rengøring af fællesområder
12.00 – Middagsmad i 09’eren (varm mad)
12.45 – Undervisning
14.15 – Pause (mellemmåltid)
14:30 – Undervisning
16:30 – Stilletime til lektielæsning, afslapning, rengøring af værelset. Eleverne opholder sig typisk på deres værelser
18.00 – Aftensmad i 09’eren
19.00 – Træning og samvær. I løbet af ugen er der forskellige aktiviteter, eleverne kan deltage i – bl.a. lektiehjælp i aulaen, spil, turneringer, valgfag eller andet. Eleverne kan naturligvis også slappe af på værelserne eller bare hygge med hinanden
22.00 – Eleverne skal være på deres gange
22.30 – Eleverne skal være på deres værelser
23.00 – Godnat (nattevagten går sin runde)

Arrangementer

Er du klar til at blive inspireret?

Et skoleår på BIE betyder også masser af spændende oplevelser inden for kunst, kultur, musik, sport, arkitektur og politik.

På BIE sætter vi pris på store oplevelser. Vi elsker at komme ud af huset og få sanserne udfordret, så vi bliver inspireret til at tænke nye tanker. Der kan både være tale om arrangementer og ture om dagen samt events om aftenen. Til tider også i weekenderne. Det er en vigtig del af dit ophold på skolen at få vitaminer til krop og sjæl.

Nogle arrangementer er også for forældre, så de kan få et indblik i skolens liv og hverdag. To gange årligt holder vi særlige forældredage, der primært drejer sig om den enkelte elevs faglige, personlige og sociale udvikling.

Se også vores aktivitets- og studiekalender med oversigt over temauger, studieture, linjeture og meget andet.

Info om kontaktgrupper

Teksten opdateres snarest.

Pligter

Alle hjælper med at holde skolen pæn og ren

Et skoleår på BIE betyder også masser af spændende oplevelser inden for kunst, kultur, musik, sport, arkitektur og politik.

Som elev har du en række pligter, som skal overholdes. Det er vigtigt, for at vi kan fungere så mange sammen under ét tag.

Værelse

Du er ansvarlig for, at dit eget værelse altid er pænt og rent – det kræver oprydning hver dag. En gang om ugen er der desuden hovedrengøring på værelset, som du klarer sammen med dine værelseskammerater.

Fællesarealer

4-5 gange om året er man sammen med sin basisgruppe ansvarlig for rengøring af fællesarealerne. I får specifikke vejledninger om, hvad der skal gøres rent på hvilke dage. Og så er I selv ansvarlige for at fordele opgaverne imellem jer.

Gangen

6-7 gange om året er man sammen med sine værelseskammerater og et andet værelse ansvarlig for rengøring af den gang, man bor på. I er selv ansvarlige for at fordele opgaverne imellem jer.

Køkkentjans

Alle elever skal 2-3 gange om året i køkkenet sammen med andre fra basisgruppen. I køkkenet hjælpes til med forberedelse af måltiderne samt opvask og rengøring efter spisning – morgen, middag og aften. Du lærer om basale hygiejneregler og bliver taget med på råd om den kommende uges menu. De uger, du er i køkkenet, har du først normal undervisning efter kl. 14.

Spilleregler

Spilleregler for skolens elever

Vi har én overordnet samværsregel – vis hensyn.

Det betyder, at vi forventer, at alle på BIE altid tager hensyn til fællesskabet og har en positiv indstilling til at indgå i et forpligtende fællesskab. Vi går selvfølgelig ud fra, at du har valgt os, fordi du har et stort ønske om at leve sundt, arbejde målrettet og udvikle dig fagligt, sportsligt og socialt.

Vi tolererer under ingen omstændigheder…

  • Nogen som helst form for indtagelse af rusmidler
  • Nogen som helst form for indtagelse af øl & spiritus
  • Nogen som helst form for brug af doping
  • Nogen som helst form for voldelig adfærd
  • Nogen som helst form for mobning
  • Nogen som helst form for tyveri

Forbuddene gælder i alle skolesammenhænge, herunder også til og fra skole, på ture, ved sportsbegivenheder og lignende. Overtrædelse fører til øjeblikkelig bortvisning fra skolen.

Indsigt i kostens betydning

Gennem hele skoleåret arbejder vi aktivt på at sikre, at du opnår en god forståelse for at sammensætte en sund og ernæringsrigtig kost. Du kommer til at deltage aktivt i køkkenet og får to temauger i løbet af året, hvor du lærer om kostens afgørende betydning for at kunne yde en toppræstation. I temaugerne lærer du desuden at lave din egen kostplan og får dermed en række nyttige redskaber til en sund livsstil.

Anbefaling til forældre

Det er meget vigtigt med sund kost til unge, som dyrker meget idræt. Som forældre kan du hjælpe ved at give dit barn mulighed for både at spise sundt og selvstændigt sammensætte den rette kost. Har du brug for inspiration til at lave lækker, sund mad er bogen ”Opskriften på Sejr” en god inspirationskilde. Her finder du specifik viden om sund kost til unge og delikate opskrifter, som er nemme at lave.

Kost og ernæring

Det rigtige brændstof på tanken

På BIE lægger vi stor vægt på at tilbyde alle elever en sund og varieret kost, der tager højde for deres individuelle behov.

På BIE serverer vi dagligt tre hovedmåltider (morgen, middag og aften) samt tre mellemmåltider. På den måde kan du spise optimalt før, under og efter dine træninger. Det er også muligt for dig at lave madpakker, hvis det passer bedre i forhold til kampe og træning.

Vores dygtige kokke laver lækker mad, der er nøje tilrettelagt i forhold til makronæringsstoffer (fordeling mellem protein, kulhydrat og fedt) og mikronæringsstoffer (vitaminer og mineraler). Det sikrer, at du som elev får en sund fysisk udvikling og kan præstere maksimalt i hverdagen. Langt det meste af maden laves fra bunden, og der kæles altid for smagen og det visuelle udtryk.

Vil du høre mere?

Har du et spørgsmål – eller ønsker du at blive ringet op?
Udfyld formularen, så vender vi hurtigt tilbage til dig

Nyheder

Jesper Bundgaard
13. september 2020

Ny træner på bordtennislinjen

Jesper Bundgaard
29. august 2019

Efterskolernes dag 2019

Jesper Bundgaard
23. april 2018

Ny esportlinje på Brøndby Idrætsefterskole

Jesper Bundgaard
28. marts 2018

Ny eksklusiv forboldpigecamp!

Jesper Bundgaard
19. december 2017

Efterskolernes aften 2018