Brøndby Idrætsefterskole og Brøndbyernes IF indgår samarbejde om FUTSAL.

I august 2018 indleder Brøndby Idrætsefterskole et tæt og ambitiøst Futsal-samarbejde med Brøndbyernes IF. Samarbejdet bliver det første af sin art i Danmark og vil i første omgang tilbyde elever/spillere på skolens drenge- og pigefodboldlinjer, at de kan spille futsal i Brøndbyernes IF, samtidig med deres almindelige aktiviteter på fodboldlinjerne. Eleverne vil i første omgang blive tilknyttet klubbens U17 drenge- eller pigehold, og vil således, udover 2 ugentlige træninger i vinterhalvåret, også spille med i de turneringer klubben er tilmeldt.

Med i samarbejdet ligger også en aftale om, at der på sigt skal arbejdes mod at etablere en egentlig futsal-linje på skolen, indeholdende 4 ugentlige morgentræninger samt eftermiddags/aftentræninger i klubregi.

Brøndbyernes IF er den første Superligaklub i landet, der har en futsal-afdeling. Futsal er en integreret del af foreningen og har været det siden 2015. I dag har man 15 hold som spiller futsal i hele foreningen, blandt andet har man et herresenior hold i den bedste danske række og et U17 hold som blev Sjællandsmestre og fik sølv ved Danmarks mesterskaberne.

Futsal stammer fra Sydamerika og blev opfundet i 1936. Det er en sammentrækning af Futebol de Salão og Futbol dé sala, som betyder Fodbold i hal. Spillet blev oprindeligt brugt som alternativ til regnfyldte baner og dårlige græsbaner og for at få unge talentfulde spillere væk fra gaden og ind i hallerne.

I 50’erne lavede man navnet om til futsal og begyndte at udvikle på reglerne med inspiration fra blandt andet fodbold, basket og håndbold.

Som futsalspiller får man mulighed for at få forbedret sit spil, specielt den tekniske del og duelspillet. Da banen er meget mindre end en almindelig fodboldbane, kræver spillet også en stor grad af boldkontrol samt en væsentlig hurtighed både i tanke og handling. Derfor kan Futsal også være et rigtig fint supplement til almindelig fodbold.

Se pressemeddelelse om samarbejdet her

Share Button
0 replies

Skriv en kommentar

Want to join the discussion?
Feel free to contribute!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *